Tempeh-fleky jsou mojí variací na jednoduché tofufleky. Ty jsou pak veganskou alternativou tradičních šunkofleků, jen bez použití trouby a samozřejmě živočišných produktů. Hlavními ingrediencemi mého receptu jsou tempeh, těstoviny a kysané zelí. Protože se tempeh-fleky nezapékají, jejich příprava je extrémně jednoduchá a trvá jen o pár minut déle než uvaření samotných těstovin. Zvláštností receptu je, že v něm nepoužívám sůl. Díky sójové omáčce a slanému tempehu není totiž potřeba. Recept je ideální, pokud vám zbude kysané zelí a nevíte, co s ním. Jídlo se také skvěle hodí do krabičky.
Původně jsem se inspiroval receptem na
Tofufleky s kysaným zelím. Tofu jsem však nahradil tempehem, olej vyměnil za sójovou omáčku a moje verze je na světě.
Suroviny
|
Skvěle se hodí i do krabičky |
Následující množství vychází na dvě porce:
- 150 gramů těstovin (nejlépe nějakých celozrnných, pohankových, nebo třeba špaldových)
- Tempeh smažený / marinovaný (200 gramů)
- Kysané zelí (asi 300 gramů)
- Menší cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
Postup
Do vroucí vody dejte vařit těstoviny. Vodu není potřeba solit, ani do ní přidávat olej. Mezitím si osmažte nakrájenou cibulku - nejlépe
na vodě a následně s trochou sójové omáčky. K hotové cibulce pak přidejte na kostičky nakrájený tempeh a ještě chvíli "smažte". Poté přidejte uvařené a propláchnuté těstoviny, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. Vše promíchejte a nechte pořádně ohřát. Nakonec přidejte kysané zelí - to už ale nevařte, ale jen ho trochu prohřejte.
|
|
K osmažené cibulce přidáme tempeh |
|
|
Těstoviny, lahůdkové droždí a sojovka |
|
|
A pak jen prohřát kysané zelí |
|
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.