Přemýšlíte, jaké vánoční cukroví letos připravit? Co takhle místo české klasiky v podobě bílé mouky, másla a cukru zkusit něco zdravějšího a chutnějšího? Navíc pokud máte lepší mixér, tak i jednoduššího? Jen levnější to určitě nebude. Já už mám cukroví na letošní Vánoce rozmyšlené a první část surovin už doma. Teď už jen čekám na druhý balíček. Letos jsem toho objednával "trochu" víc - celkem 32 kilo oříšků, semínek a sušeného ovoce, tak snad to bude stát za to :)
Mojí klasikou bude opět nepečené cukroví. Co minulý rok moc nefrčelo byly kuličky z mungo fazolí, takže ty s klidným srdcem vynechám. Místo nich plánuji raffaelo a druhé kuličky pak z osvědčeného "těsta" na oříškové tyčinky. Ty pak plánuji obalit v kokosu, nebo karobu. Podle nálady se pak možná ještě pustím do arašídových koulí.
První krabice surovin už přišla |
To by z nepečeného cukroví mělo stačit. Jen se trochu bojím o životnost takového cukroví. Týden v lednici by mělo vydržet bez problémů, pak už je asi lepší použít mrazák. Každopádně cukroví nebude moci určitě ležet celou dobu v místnosti na míse.
Co by to ale bylo za Vánoce bez vůně pečeného cukroví? Proto jsme se letos pustili alespoň do jednoho - datlových sušenek. Na rozdíl od minulého roku jsme však tentokrát vynechali čokoládu - posledně se to opravdu nevydařilo a cukroví vypadalo hrozně. Kdyby to pak náhodou nestačilo, tak mám v záloze ještě osvědčené sušenky z burákového másla, ale ty zrovna úplně vánoční nejsou.
Borůvkový koláč |
A pokud je někdo zvyklý na Vánoce mít i dort, tak tady jsou tři tipy na parádní raw dorty:
Tak ať se daří a přeji pěknou vánoční atmosféru a co nejméně oddělaných mixérů :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.